Du behöver:
2 ägg
½ dl matlagningsgrädde
1 dl ekologiskt ströbröd
2 schalottenlökar
1 dl finhackad mandel
1 msk grov fransk senap
1 dl rostade malda solroskärnor
2 dl mosad kokt potatis
1 msk majsenamjöl
1 riven grönsaksbuljong
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
2 msk tomatpuré
Och såhär gör du:
Blanda grädde, ägg och ströbröd. Medans du låter detta svälla kan du hacka löken och mandeln och koka potatisen
Blanda alla ingredienser noga
Rulla köttbullarna i sesamfrön
Stek dem sedan tills de får en hård yta
Sådär! Färdiga att käkas! Billigt, vegetariskt och miljövänligt. (självklart behöver de inte enbart ätas på julafton, de funkar precis när som helst)
Hoppas ni har haft en trevlig jul! / Linnea
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar