onsdag 11 januari 2012

Att konsumera djurvänligt

Även om julen sägs vara en högtid då vi ska ägna oss åt "kärlek och omtanke" så är det för många en tid som förknippas med julklappar och konsumtion. Vi blir helt enkelt konsumtionstokiga under jul och mellandagarna och därför blir djuren utnyttjade mer än någonsin under denna tid. Men det är inte enbart i matindustrin detta sker.

Det finns nästan inga hygien eller kosmetik-produkter idag som inte är djurtestade och mycket av de kläder som finns i de stora klädkedjorna kommer från djur eller har gett upphov till lidande för djuren. Men det är också just därför du kan göra som störst skillnad för djuren under denna konsumtionstokiga högtid. Det viktigaste du kan göra är att helt enkelt avstå från alla dessa produkter, är du osäker på om en produkt är djurtestad; fråga i affären! De är skyldiga till att tala om var och hur produkten är tillverkad.

Ett tips till alla som vill göra något enkelt men samtidigt göra stor skillnad för djuren är att kika in på www.sminksmart.se, där det finns tips på kosmetikprodukter som inte är djurtestade. En produkt som jag själv använder är en liten burk med schampo från "Lush".

Det är inte så svårt att engagera sig egentligen, och inte är det mycket dyrare heller. Genom att ta avstånd från djurtestade produkter kan du göra julen mer omtänksam och kärleksfull - även för djuren!
/Linnea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar